Monday, January 27, 2014

Comme si comme ça #14

Zadnje čase sploh nivam več idej o čem naj pišem. Kot zgleda se mi ni nič takega pripetilo; no saj se mi ni moglo, saj sem polno zaposlen z učenjem.
Kljub rednim izpitom, ki jih imam tako večinoma individualno, kar mi ustreza 100%, saj kateremu se pa potem da učit maja in junija; no tle se bom tud jst mogu za “redne” izpite, sem se še spovnu da bom šel izboljševat oceno iz latinščine. Se mi zdi, da ta 6ka nekako kvari povprečje, ki pa je sedaj že nad 8. Tko da imam sedaj na isti dan, najprej kolokvij iz latinščine II in nato izboljševanje iz Latinščine I. Ni ga lepšega kot imeti popolni latinski teden in na koncu še vikend, ko se ti dobesedno že blede od vseh paradigm in bo na koncu nastala prava blamaža. To sem pa jst, ki še z malim nisem zadovoljen, kaj šele z velikim. :lol:
Odločil sem se. V prejšnji objavi sem rekel, da ne bom šel opravljat mednarodnega izpita iz francoščine oz. Diplome d’etudes en langue français (DELF B1), a sem si na koncu vendarle premislil. Izpit je že meseca aprila, no naslednji mesec, kar mi tudi zelo ustreza; hvala bogu, da so prestavili te izpite za en mesec nazaj, saj ga zagotovo ne bi šel opravljat v maju, ko se bo začel veseli mesec učenja za zajebane izpite v juniju. V sredo sem bil na Francoskem inštitutu Charles Nodier v Ljubljani, v knjižnici, kjer sem se učil latinščino. Knjižnica je bolj ali manj samevala, v prostoru, kjer imajo tudi dvd-je sem bil praktično samo jaz. Čez nekaj časa je vstopila profesorca oz. predstavnica tega inštituta in me je vprašala, če bom opravljal izpit. “Bien sur, je le passerai au mois d’avril.” “C’est bien, alors, lundi tu peux t’inscrire, monsieur? Comment tu t’appelles?” “Marko.” “Aaa Marko. D’accord. J’ai oublié, parce qu’il y a longtemps quand nous avons rencontré.” Škoda je samo to, da so jih nekoliko podražili, a so še vedno cenejši kot pa izpiti iz angleščine na British Councilu. Izpit pa sploh ni težek. No vsaj zame, ker imam že predznanje iz gimnazije. Le kaj bi brez francoščine…

No comments:

Post a Comment